ຂ້ອຍຕ້ອງການວີຊ່າເດີນທາງສໍາລັບລາວ?

 

ບໍ່ວ່າທ່ານຕ້ອງການວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວລາວຫຼືບໍ່ຂຶ້ນຢູ່ກັບສັນຊາດຂອງທ່ານ. ໃນປະຈຸບັນ, ພົນລະເມືອງຂອງ 29 ປະເທດບໍ່ມີສິດໄດ້ຮັບວີຊາລາວໃນເວລາມາຮອດແລະຄາດວ່າຈະໄດ້ຮັບວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວລາວ.

ນັກທ່ອງທ່ຽວທີ່ຖືຫນັງສືຜ່ານແດນຈາກປະເທດດັ່ງຕໍ່ໄປນີ້ບໍ່ມີສິດໄດ້ຮັບວີຊາລາວໃນເວລາເຂົ້າມາຮອດ:

  • Afghanistan
  • ແອນຈີເລຍ
  • ບັງກະລາເທດ
  • Burundi
  • Cameroon
  • Congo
  • Côte d'Ivoire
  • ການາ
  • Guinea
  • Guinea Bissau
  • Jordan
  • Lesotho
  • Liberia
  • ປະເທດລີເບຍ (Libyan Arab Jamahiriya)
  • ໂມຊໍາບິກະ
  • Nauru
  • Niger
  • ໄນຈີເລຍ
  • ປາກີສະຖານ
  • Senegal
  • Sierra Leone
  • ສີ​ລັງ​ກາ
  • Suriname
  • ຊີເລຍ (Syrian Arab Republic)
  • Swaziland
  • Tonga
  • ຕຸລະກີ
  • Zambia
  • Zimbabwe

ປະເພດວີຊານັກທ່ອງທ່ຽວສໍາລັບລາວ

 

ລາວ, ໃນປັດຈຸບັນ, ສະຫນອງສອງປະເພດຂອງປະເພດວີຊ່າຜູ້ເຂົ້າຊົມ:

  • ວີຊາໃນເວລາທີ່ມາຮອດ
  • ວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວລາວ (eVisa)

ໃນເດືອນມິຖຸນາ 2019, ລັດຖະບານລາວຈະເປີດຕົວທ່ອງທ່ຽວ eVisa ຂອງລາວ, ວີຊ່າເອເລັກໂຕຣນິກທີ່ຈະເຮັດໃຫ້ງ່າຍໃນການໄດ້ຮັບວີຊ່າເພື່ອໄປຢ້ຽມຢາມປະເທດ. ບັນຊີລາຍຊື່ເຕັມຂອງບັນດາປະເທດທີ່ມີເງື່ອນໄຂແມ່ນຍັງບໍ່ທັນໄດ້ຮັບການປະກາດແລະອາດຈະບໍ່ປະກອບມີບັນດາປະເທດທີ່ຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ຮັບວີຊ່າທ່ອງທ່ຽວລາວໂດຍກົງ. ຂໍ້ມູນ Up-to-date ຈະຖືກຈັດພີມມາຢູ່ໃນເວັບໄຊທ໌ນີ້ເມື່ອໄດ້ມີການເປີດເຜີຍໂດຍລັດຖະບານລາວ

ວີຊ່າທີ່ມາຮອດແມ່ນວີຊ່າຜູ້ມາຢ້ຽມຢາມລາວເຊິ່ງອະນຸຍາດໃຫ້ເຈົ້າຂອງຂອງພັກຢູ່ຮອດ 30 ວັນໃນປະເທດ. ມັນເປັນໄປໄດ້ທີ່ຈະຂະຫຍາຍການພັກຜ່ອນ, ແຕ່ນັກທ່ອງທ່ຽວຕ້ອງຈ່າຍ 10 ໂດລາຕໍ່ມື້ຕໍ່ມື້ທີ່ພວກເຂົາເລືອກທີ່ຈະຢູ່ໃນລາວ.

ວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວສໍາລັບປະເທດລາວແມ່ນຕ້ອງການສໍາລັບພົນລະເມືອງຂອງ 29 ປະເທດທີ່ບໍ່ມີສິດໄດ້ຮັບວີຊ່າໃນເວລາເຂົ້າມາ. ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ຮັບວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວລາວນີ້ແມ່ນຈໍາເປັນຕ້ອງໄປຫາສະຖານທູດຫຼືກົງສຸນແລະນໍາໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຖືກຕ້ອງແລະຈົ່ງເຮັດສໍາເລັດໃບຄໍາຮ້ອງ. ເພື່ອຈັດຕັ້ງປະຕິບັດຂັ້ນຕອນ, ຜູ້ສະຫມັກຕ້ອງຈ່າຍຄ່າທໍານຽມສໍາລັບວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວລາວ.

ນັກທ່ອງທ່ຽວ eVisa ສໍາລັບລາວຈະມີຢູ່ໃນລະບົບອອນລາຍ. ຜູ້ສະຫມັກຜູ້ທີ່ຕ້ອງການຂໍວີຊາຜູ້ເຂົ້າຊົມລາວຈະສາມາດເຮັດສໍາເລັດແບບຟອມອອນໄລນ໌ດ້ວຍລາຍລະອຽດສ່ວນຕົວແລະຂໍ້ມູນຂ່າວສານຂອງຄົນຕ່າງປະເທດ. ບັນດາປະເທດທີ່ມີເງື່ອນໄຂແມ່ນຍັງບໍ່ທັນໄດ້ຮັບການປະກາດໂດຍລັດຖະບານລາວ. ມັນຄາດວ່າວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວເອເລັກໂຕຣນິກສໍາລັບລາວຈະເຮັດໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວສາມາດໄປຢ້ຽມຢາມປະເທດໄດ້ງ່າຍກວ່າ.

ໃບສະຫມັກວີຊ່າລາວສໍາລັບນັກທ່ອງທ່ຽວ

 

ການນໍາໃຊ້ສໍາລັບນັກທ່ອງທ່ຽວການໄດ້ຮັບວີຊານັກທ່ອງທ່ຽວລາວຈະຖືກກໍານົດໂດຍສັນຊາດຂອງທ່ານ. ຖ້າທ່ານຕ້ອງການໄດ້ຮັບວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວສໍາລັບປະເທດລາວມັນເປັນສິ່ງສໍາຄັນທີ່ທ່ານຕ້ອງໄດ້ຮັບປະກັນຄວາມຕ້ອງການສໍາລັບປະເພດວີຊ່າຜູ້ເຂົ້າຊົມຂອງປະເທດລາວ.

ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ຮັບວີຊ່າທີ່ມາຮອດ, ທ່ານຕ້ອງມີຫນັງສືຜ່ານແດນຢ່າງຖືກຕ້ອງຢ່າງຫນ້ອຍ 6 ເດືອນທີ່ຢູ່ໃນເອກະສານການເດີນທາງຂອງທ່ານ, ແບບຟອມໃບສະຫມັກ, ສອງຮູບຖ່າຍແລະເງິນສົດເພື່ອຈ່າຍຄ່າທໍານຽມຕ່າງໆ. ທ່ານຍັງຈໍາເປັນຕ້ອງເປັນພົນລະເມືອງຂອງປະເທດທີ່ມີເງື່ອນໄຂ.

ຖ້າທ່ານບໍ່ມີເງື່ອນໄຂສໍາລັບວີຊາທີ່ມາຮອດ, ທ່ານຈະຕ້ອງໄດ້ຮັບວີຊ່ານັກທ່ອງທ່ຽວລາວໂດຍນໍາສະເຫນີໃບສະຫມັກແລະຫນັງສືຜ່ານແດນຂອງທ່ານໃນສະຖານທູດສເກົາຫລີຫຼືກົງສຸນ. ນອກນັ້ນທ່ານຍັງຈະຕ້ອງໄດ້ຈ່າຍຄ່າທໍານຽມແລະສະຫນອງຮູບຖ່າຍຮູບແບບຫນັງສືຜ່ານແດນສອງສີເປັນສີ.

ເພື່ອໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວລາວ eVisa, ທ່ານຈະຕ້ອງມີຫນັງສືຜ່ານແດນທີ່ຖືກຕ້ອງ, ທີ່ຢູ່ອີເມວແລະບັດເດບິດຫຼືບັດເຄດິດ. ການນໍາໃຊ້ eVisa ລາວທ່ອງທ່ຽວອອນໄລນ໌ຈະງ່າຍດາຍສໍາເລັດ. ຂໍ້ກໍານົດສໍາລັບນັກທ່ອງທ່ຽວ eVisa ຂອງລາວຈະຖືກປະກາດໂດຍລັດຖະບານລາວໃນເວລາທີ່ການເປີດຕົວວີຊ່າໃນເດືອນມິຖຸນາ 2019. ກວດເບິ່ງເວັບໄຊທ໌ນີ້ເພື່ອໃຫ້ມີການປັບປຸງກ່ຽວກັບ eVisa ສໍາລັບລາວ