.

ຕ້ອງການວີຊ່າທຸລະກິດ

 

ວີຊ່າທຸລະກິດສໍາລັບລາວແມ່ນອອກມາໃຫ້ແກ່ພົນລະເມືອງຕ່າງປະເທດທີ່ຕ້ອງການເຮັດວຽກຫລືລົງທຶນຢູ່ລາວ. ວີຊ່າທຸລະກິດລາວແມ່ນໃຫ້ແກ່ນັກລົງທຶນຕ່າງປະເທດ, ຜູ້ຖືຫຸ້ນ, ຜູ້ອໍານວຍການວິສາຫະກິດ, ຮອງຜູ້ອໍານວຍການ, ພະນັກງານວິຊາການ, ອາສາສະຫມັກສໍາລັບອົງການຈັດຕັ້ງທີ່ບໍ່ຂຶ້ນກັບລັດຖະບານ, ພະນັກງານຂອງຫນ່ວຍງານການທູດ, ສະຖານກົງສຸນ, ອົງການສະຫະປະຊາຊາດແລະອົງການຈັດຕັ້ງສາກົນອື່ນໆ.

ອີງຕາມປະເພດການຈ້າງງານແລະໂຄງການ, ລາວກໍາລັງປະຕິບັດວີຊາປະເພດຕ່າງໆໃຫ້ກັບຕ່າງປະເທດທີ່ຕ້ອງການການເຮັດວຽກຫຼືເຮັດວຽກໃນປະເທດ. ບາງຄົນຂອງປະເທດລາວເຮັດວຽກທີ່ມີຢູ່:

ວີຊ່າທຸລະກິດສໍາລັບລາວແມ່ນຄົນຕ່າງປະເທດທີ່ຕ້ອງການເຮັດວຽກຫລືລົງທຶນຢູ່ລາວ.

 

ເງື່ອນໄຂເຫຼົ່ານີ້ຈະຕ້ອງໄດ້ຮັບການຄຸ້ມຄອງໂດຍ, construed ແລະການບັງຄັບໃຊ້ໃຫ້ສອດຄ່ອງກັບລະບຽບກົດຫມາຍຂອງສະຫະລັດອາເມລິກາ, ການທົດສອບສໍາລັບເດັກຍິງ, ແລະຜູ້ເຂົ້າພັກໃນຫ້ອງນອນ.

ອີງຕາມຂະແຫນງການທີ່ຜູ້ສະຫມັກເຮັດວຽກເຊັ່ນດຽວກັນກັບໂຄງການປະເພດຂອງໂຄງການ, ການເຂົ້າເມືອງລາວຈະອອກວີຊາເຮັດວຽກທີ່ແຕກຕ່າງກັນ.

ລາວເຮັດວຽກວີຊາທີ່ມີຢູ່:

  • ວີຊ່າຜູ້ຊ່ຽວຊານ (E-B2) ສໍາລັບແຮງງານຕ່າງປະເທດທີ່ເຮັດວຽກໃນອົງການຈັດຕັ້ງສາກົນຫຼືອົງການຈັດຕັ້ງທີ່ບໍ່ຂຶ້ນກັບລັດຖະບານ.
  • ວີຊ່ານັກລົງທຶນ (NI-B2) ສໍາລັບນັກລົງທຶນຕ່າງປະເທດທີ່ລົງທຶນໃນທຸລະກິດທີ່ລົງທຶນຢູ່ລາວ.
  • ວີຊ່າແຮງງານ (LA-B2) ສໍາລັບຄົນຕ່າງປະເທດທີ່ເຮັດວຽກຢູ່ລາວໃນສັນຍາຈ້າງແຮງງານທີ່ຖືກຕ້ອງ.

ກົມການຕ່າງປະເທດແມ່ນຜູ້ຫນຶ່ງທີ່ຮັບຜິດຊອບການໃຫ້ໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດ. ແນ່ນອນ, ຍັງມີບັນຊີລາຍຊື່ຂອງວີຊາທີ່ມີຢູ່ສໍາລັບປະເທດລາວອີກດ້ວຍອີງຕາມຈຸດປະສົງທາງທຸລະກິດ.

  • ວີຊ່າ Diplomatic: D-A1
  • ວີຊາທີ່ເປັນທາງການ: S-A2
  • ໃບຫນ້າວີຊາ: C-B1
  • ວີຊ່າທ່ອງທ່ຽວ: T-B3
  • ວີຊາໄລຍະສັ້ນ: NI-B3
  • ວີຊ່າໄລຍະຍາວ: I-B3
  • ວີຊ່າຖາວອນ: P-B3
  • ວີຊ່າຜູ້ຊ່ຽວຊານ: E-B2
  • ວີຊ່າການຂົນສົ່ງ: TR-B3
  • ວີຊ່ານັກຮຽນ: ST-B2
  • ວີຊ່າສື່ມວນຊົນ: M-B2
  • ວີຊ່າທຸລະກິດສໍາລັບນັກລົງທຶນຕ່າງປະເທດ: NI-B2 ຫຼື I-B2
  • ວີຊ່າທາງວິຊາການສໍາລັບພະນັກງານຕ່າງປະເທດ LA-B2

ໃນເດືອນມິຖຸນາ 2019, Visa ວີຊາເອເລັກໂຕຣນິກຈະຖືກເປີດຕົວ.

ມັນຈະຕ້ອງໄດ້ລະບຸໄວ້ວ່າໃນໄລຍະການເປີດຕົວ, ປະເທດລາວຈະສາມາດນໍາໃຊ້ໄດ້ໃນການທ່ອງທ່ຽວເທົ່ານັ້ນ. ສ່ວນໃຫຍ່ແມ່ນທຸລະກິດ eVisa Laos ຈະຖືກເປີດຕົວພາຍຫຼັງ.

ຕົວຈິງແລ້ວ, ເພື່ອຈະສາມາດມີວີຊ່າທຸລະກິດໄດ້, ມັນເປັນການບັງຄັບໃຫ້ຜູ້ສະຫມັກສາມາດຍື່ນໃບຄໍາຮ້ອງຂອງພວກເຂົາໂດຍໄປຫາສະຖານກົງສຸນຫຼືສະຖານທູດ.

ການຍື່ນຂໍວີຊາທຸລະກິດລາວ?

 

ປະເພດທຸລະກິດຂອງຜູ້ສະຫມັກ, ລວມທັງຂະແຫນງການເສດຖະກິດທີ່ລາວຈະກໍານົດວິທີການປະເພດທຸລະກິດທີ່ລາວຕ້ອງການ.

ມີວີຊ່າທຸລະກິດຈໍານວນຫນຶ່ງຂອງລາວແລະຜູ້ສະຫມັກຕ້ອງຮັບປະກັນວ່າພວກເຂົາມີໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຖືກຕ້ອງກ່ອນທີ່ຈະດໍາເນີນການນໍາໃຊ້.

ຫຼັງຈາກນັ້ນ, ພວກເຂົາຈະຕ້ອງເຮັດແບບຟອມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກທີ່ມີລາຍລະອຽດສ່ວນຕົວຂອງເຂົາເຈົ້າ. ຂະບວນການນີ້ຕ້ອງໄດ້ເຮັດຜ່ານສະຖານກົງສຸນຫລືສະຖານທູດລາວ.

ວີຊ່າເຮັດວຽກສໍາລັບເຂົ້າດຽວຫຼືຫຼາຍເຂົ້າ. ວີຊາເຂົ້າຫຼາຍຄັ້ງສໍາລັບລາວແມ່ນໄລຍະເວລາສາມເດືອນ, ຫົກເດືອນຫຼືຫນຶ່ງປີ.

ໃນເວລາທີ່ຕ້ອງການຜູ້ສະຫມັກຕ້ອງການຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງຕົນ?

 

ເວລາການປຸງແຕ່ງບໍ່ແມ່ນຄວາມສະເຫມີດຽວກັນ, ແຕ່ຂຶ້ນກັບບັນດາປະເທດເຊັ່ນດຽວກັນກັບປະເພດວີຊ່າ. ປະຕິບັດຕາມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານຕາມຄວາມຕ້ອງການຂອງສະຖານທູດສປປລາວຫລືສະຖານກົງສຸນ.

e-Visa Laos, ຈະເຮັດໃຫ້ງ່າຍໃນຂະບວນການທີ່ມີການເປີດຕົວໃນເດືອນມິຖຸນາ 2019.

ເອກະສານທີ່ຕ້ອງການສໍາລັບວີຊ່າວຽກລາວ?

 

ເອກະສານທີ່ຕ້ອງການສໍາລັບວີຊ່າເຮັດວຽກແມ່ນດັ່ງຕໍ່ໄປນີ້:

  • ໃບສະບັບທໍາອິດທີ່ຖືກເຊັນແລ້ວສໍາລັບຫົກເດືອນພາຍຫຼັງທີ່ພັກໃນລາວ. ຫນ້າຫນັງສືເດີນທາງຫວ່າງເປັນສິ່ງຈໍາເປັນສໍາລັບບັດປະຈໍາຊາດລາວ. ໃບສະບັບທໍາອິດທີ່ຖືກເຊັນແລ້ວສໍາລັບຫົກເດືອນພາຍຫຼັງທີ່ພັກໃນລາວ. ຫນ້າຫນັງສືເດີນທາງເປົ່າແມ່ນຈໍາເປັນສໍາລັບບັດປະຈໍາຊາດລາວ.
  • ແບບຟອມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງສປປລາວແລ້ວ.
  • ພາບຫຼ້າສຸດ (ຖ່າຍພາຍໃນ 6 ເດືອນຜ່ານມາ) ຖ່າຍທອດຫນັງສືຜ່ານແດນດ້ວຍສີແລະມີພື້ນຫລັງທໍາມະດາແລະເບົາ.
  • ຈົດຫມາຍສະບັບຈົດຫມາຍທຸລະກິດທີ່ສາມາດເປັນໄປໄດ້ຈາກນາຍຈ້າງຫຼືບໍລິສັດຜູ້ສະຫນັບສະຫນູນ. ສະຖານທູດຫຼືສະຖານກົງສຸນລາວຕ້ອງຫນັງສືທາງທຸລະກິດຢ່າງເປັນທາງການເພື່ອສະຫນັບສະຫນູນໃບສະຫມັກວີຊ່າທຸລະກິດລາວ.
  • ຫຼັກຖານສໍາລັບການຈັດການເດີນທາງເຊັ່ນ: ເສັ້ນທາງເດີນບິນສະແດງໃຫ້ເຫັນວັນທີເຂົ້າແລະອອກຈາກລາວ.

ວີຊ່າເຮັດວຽກແມ່ນເຮັດໂດຍບໍລິສັດຜູ້ສະຫນັບສະຫນູນໃນປະເທດລາວ. ສະຖານທູດຫຼືກົງສຸນຈະລໍຖ້າການເດີນທາງໄປຢ້ຽມຢາມຂອງກະຊວງການຕ່າງປະເທດຢູ່ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນກ່ອນການອອກໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດ.